Katja Slippens World FMBB Champion 2015

3 mei 2015 was het dan zover, Tom en Katja reizen af naar het verre Tsjechië om deel te nemen aan het FMBB Wereldkampioenschap Agility. Voor Alice niet haar eerste WK hier in Tsjechië, want dat was al in 2009 samen met haar moeder Franny, toen haalden ze de finale, dus de ervaring is er. Maar dan, halverwege de reis slaat het noodlot toe, de koppeling van de camper begeeft het en om verder te kunnen moet deze een uitgebreide reparatie ondergaan….. het wachten begint!
5 mei, ook voor Tom en Katja bevrijdingsdag, want de reparatie is klaar en de camper doet het weer en het bericht “Wir fahren yezt wieder!!!!!” prijkt op Facebook, en later die dag arriveren ze op de plaats van bestemming, Maar door al de ellende met de camper helaas niet op tijd voor de opening.
7 mei, de training. Het veld voelt goed en alles lijkt eindelijk voorspoedig te verlopen, totdat Alice zich bij de training blesseerd. en tot overmaat van ramp besluit Dayzee die dag ook nog haar bed volledig te demonteren.
8 mei, wederom een tegenslag. Tom neemt het verstandige maar moeilijke besluit zich terug te trekken omdat Alice is geblesseerd aan haar knie. Het zou Alice haar 7e WK zijn geweest en hopelijk niet haar laatste. Het lijkt maar niet mee te zitten.
9 mei, Yes, licht aan de horizon!!! Katja en Ziva plaatsen zich direct voor de finale door een schitterende 2 plaats te lopen op de Jumping.
10 mei, THE FINALS
Eindelijk komt alles samen, want Katja en Ziva lopen een schitterende 1st Place op Jumping, “Good start of the Day!”
En dan,… de reden dat het team in Tsjechië is Finale Agility! Katja start pas als 58ste van de 60 finalisten. Gedurende deze finale wisselen de eerste plaatsen zich in rap tempo af en wordt de lat in de laatste 15 runs steeds hoger gelegd. Dan zijn Katja en Ziva aan de beurt…. Yeah! “A clear round” in de prachtige tijd van 34.47sec.

Katja en Ziva zijn wereldkampioen!!!!!

SPEED-Almere feliciteerd Katja en Ziva met dit mooie resultaat!
english version