Agility Cursusinformatie

Bij Speed zijn een paar cursussen binnen de Agility.

Het begint allemaal bij de pre-agility, dit is voor alle honden die nog nooit agility hebben gedaan en kan al vanaf 5 maanden. We gaan ervan uit dat als je bij Speed komt trainen je ook thuis samen met je hond de basis oefenstof doet, elke dag een aantal minuten is voldoende.

1 Pre-agility
2 Agility
3 Wedstrijd groep

Het is ons streven om maximaal 5 honden in een wedstrijd groep te hebben, en bij de pre agility zijn meer honden mogelijk omdat er veel zelfstandig geoefend wordt.

De instructeurs zullen de groepen indelen op de vaardigheden van de baas en hond combinatie in samenspraak met de cursist. Op advies van de instructeur kan een cursist in een andere groep geplaatst worden indien het voor het niveau wenselijk is. Veel zal ook afhangen van het thuis oefenen met de hond.

Speed heeft een groeiend aantal wedstrijd lopers, hier gaan we voor, het harde werk in inzet wordt beloond, je gaat jezelf vergelijken met de rest van behendig Nederland.

Agility is een sport waar toestellen bij nodig zijn, deze moeten door de cursisten samen met de instructeur op het trainingsveld in een bepaalde volgorde gezet worden, het opbouwen begint uiterlijk een kwartier voor uw les en het afbreken geschiedt na de les. Iedere cursist helpt mee, dan staat het parcours er snel en kan de les op tijd beginnen voor iedereen. Zelfs als je niet zwaar kan tillen, is er altijd wel iets waar je aan mee kan helpen, dit bouwen hoort bij agility.

Als je aan de agility trainingen wil meedoen is het belangrijk dat je al samen met je hond kan spelen, samen sjorren met een speeltje en rennen met je hond is enorm belangrijk. Bij de training gebruiken we ook veel snoepjes bij de oefeningen om te belonen en eventueel ook een clicker kan worden gebruikt.

Honden op het agilityveld dienen onder appel/controle te staan zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren met mensen of andere honden. Alle oefeningen worden immers los, zonder riem uitgevoerd. De hond dient dan ook te allen tijde aangelijnd te blijven indien hij niet aan de beurt is in de les en bij de eigen baas te blijven, dus niet weg te lopen om met andere honden te gaan spelen. Niet alle honden houden van gezelschap van een andere hond of mens, respecteer dat. Op het veld wordt getraind met het baasje, niet gespeeld met andere honden.

Agility is een actieve sport, goed schoeisel en makkelijk zittende kleding wordt aanbevolen zodat je vlot en gemakkelijk mee kunt rennen met je hond over het veld.

En tenslotte, en wellicht helemaal overbodig, “een kakje hoort in het zakje :-)” Ruim een ongelukje van je hond meteen op, zakjes zijn ook bij Speed aanwezig.