Cursus Pre-Agility

We gaan ervan uit dat als je bij Speed komt trainen je de ambitie hebt om het beste uit jezelf en je hond te halen en te leren werken als een team met je hond, plezier staat altijd voorop. De pre agility, beginners en eerste graad honden gaan thuis samen met de hond de oefenstof doen, elke dag een aantal minuten is voldoende. Te denken valt aan de paaltjes, de basis oefeningen tik en tak, en de posities op de raakvlakken thuis uitwerken.

Pre-agility is voor alle beginnende honden, ook jonge honden vanaf 5 maanden die nog niet belast mogen worden met springen.

Alle beginnende honden krijgen dezelfde oefenstof aangeboden, maar wel aangepast op de fysieke- en mentale belastbaarheid van de hond.

Na de eerste drie lesdagen/ weken wordt er geëvalueerd hoe de combinatie zich heeft ontwikkeld en of deze geschikt is voor agility of liever een andere tak van hondensport kan beoefenen.

De instructeurs delen de pre-groepen in op leeftijd en niveau, zodat iedere baas hond combinatie op het juiste niveau zijn training krijgt. Het is een les vol met “trucjes” voor jou en je hond, allemaal nieuw en allemaal leuk. Positief met je hond bezig zijn. ( indien je dat wilt ben je welkom met een clicker te trainen). We doen alle oefeningen zonder riem aan de hond, dus luisteren naar de baas is wel een vereiste. We gebruiken veel snoepjes en speeltjes om te belonen. Spelen samen met je hond is dan ook enorm belangrijk, lekker samen rennen trekken en sjorren aan een touw.

Je leert je hond hier de toestellen oftewel obstakels zelfstandig te nemen, je leert ook lijnen zien in een parcours en je hond hier zelfstandig doorheen te loodsen zodat agility voor de hond veilig en leuk is.

Je krijgt ook tijdens de cursus leuke oefeningen mee voor thuis zodat je die vaardigheden thuis kan oefenen en in de les kan toepassen. 1x per week een uur oefeningen doen op de club is te weinig voor een beginnende hond en baas. 1 a 2 keer per week thuis even 10 minuutjes met je hond bezig zijn komt de teambuilding en vaardigheden van baas en hond ten goede.

Je geleerde “trucjes” met je hond zullen aan het eind van de cursus makkelijk aaneengezet kunnen worden en je kan dan een klein eenvoudig parcours lopen met je hond.

De kosten voor deze cursus bedragen € 90,-

Trainingsdagen zijn maandagavond en/of woensdagavond

U kunt zich ook direct Inschrijven …