Puppycursus

Zo’n schattige kleine pluizebol of juist een mega energieke tiran in huis? Alle soorten, maten en rassen zijn welkom om de pup cursus bij Speed Almere te komen volgen.

Dit betekent:
Vrij veel oefeningen waaronder: zit, af, sta, naast, hier, vooruit, aandacht, spelen, loslaten, wandelen zonder trekken, wandelen met aandacht en natuurlijk ook spel en plezier met de baas. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de signalen die de hond afgeeft en hoe jij hier als eigenaar adequaat op kan reageren. De socialisatie oefeningen zijn tot een minimum beperkt. We gaan er daarbij vanuit dat de socialisatie vooral thuis (en omgeving) moet gebeuren. Binnen de cursus is ook tijd en aandacht voor de problemen waar u thuis tegenaan loopt. We zullen samen kijken of we hiervoor handvaten of een oplossing kunnen aanreiken.

De nadruk ligt op stimuleren en belonen van de goede dingen en het voorkómen van fouten. Wij werken met voer en speeltjes en indien men dat wil mag de clicker ook gebruikt worden en kan hier uitleg over worden gegeven.

Ter afsluiting van de cursus krijgen de cursisten een certificaat. Er is geen examen, maar een afsluitende les in spelvorm.

Voor welke honden

Alle honden vanaf 7 weken tot maximaal 6 maanden leeftijd.

De puppencursus is precies zo’n cursus waarvan je als cursist niet vooraf kan plannen wanneer je kan of wilt starten. Daarom bieden wij de mogelijkheid om tussentijds in te stromen zolang de grootte van de groep het toelaat.

Cursusduur

14 lessen (incl. laatste les spel-afronding)

Dag en Tijd

Maandagavond of woensdagavond vanaf 18.45 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 75,-
U kunt zich ook direct Inschrijven …

Contact personen

Coördinator Gehoorzaamheid

en verder nog…

Puppen zijn meestal nog niet volledig ingeënt, maar ze moeten wel de entingen gehad hebben die passen bij hun leeftijd. Afwijkingen hiervan dienen vooraf besproken te worden.