Tip – Zomervakantie

In het voorjaar denk je nog niet zo snel aan de zomervakantie. Toch is het nu al tijd om te bedenken wat je met je hond gaat doen!

-1- De hond gaat mee op vakantie

Zorg dan dat hij ruim op tijd ingeënt wordt. Voor het buitenland is tenminste een Rabies-enting verplicht, die minimaal 30 dagen oud is en niet ouder dan drie jaar.
Voor een aantal landen (o.a. Engeland, Ierland, Zweden) gelden strenge eisen. Bespreek dit ruim op tijd met je dierenarts, die kan je er alles over vertellen.
In sommige landen komen vervelende ziekten voor, die door teken of vliegen o.i.d. worden overgebracht. Check dit vooraf goed en neem de juiste voorzorgsmaatregelen!

-2- De hond kan niet mee

Reserveer tijdig een pension, want met name in het hoogseizoen zijn de meeste pensions al snel volgeboekt! Dan moet je zeker 2 à 3 maanden tevoren reserveren. Reserveer het pension zodra je weet wanneer je weg gaat.
Weet je nog niet in welk pension je de hond wilt brengen? Vraag eens om je heen naar ervaringen van andere honden-eigenaren. Ga eens kijken bij een aantal pensions. Hou er wel rekening mee dat je vaak niet in de verblijven van de honden mag kijken, omdat dit de pension-honden onnodig kan verstoren.
Twijfel je over een pension of weet je niet hoe je hond erop zal reageren, spreek dan eens af dat je je hond eens voor een proef-dagje brengt.
Stel je goed op de hoogte van de eisen van het pension waar je hond heen gaat. Veel pensions stellen een (extra) enting tegen kennelhoest verplicht.